неділю, 25 вересня 2016 р.

Зошит для практичних робіт та проектної діяльності

Шановні колеги! Український освітянський видавничий центр "Оріон" випустив повний наклад зошитів для практичних робіт та проектної діяльності з інформатики для учнів 8 класу.

У вступному слові до учнів автори зазначають, що учні будуть виконувати практичні роботи – їх буде 16 – для кожного розділу курсу. На таких уроках восьмикласники будуть вправлятись у кодуванні даних, застосовувати набуті знання при доборі конфігурації комп’ютера під потребу користувача, використовувати програми архівування даних, виконувати практичні завдання по роботі із текстами та електронними таблицями, опрацьовувати об’єкти мультимедіа, планувати та створювати програми у об’єктно-орієнтованому середовищі програмування. Учням пропонується застосовувати при цьому уже набуті навички роботи із даними різних типів, уміння будувати інформаційні моделі реальних об’єктів, створювати алгоритми, у яких дії будуть повторюватись або виконуватись за деякої умови.
При підготовці до виконання практичної роботи зверніть увагу, що  кожна практична робота містить 5 основних  завдань. Завдання 1, 2 та 4 слід виконувати повністю. Вчитель має запропонувати учням які із текстових завдань (завдання під номером 3) та практичні задачі (завдання під номером 5) слід виконати кожному учневі. Учні можуть  щоразу оцінювати себе за критеріями, які подані в роботі, перевіряти, чи співпадає оцінка учнів з оцінкою вчителя, шукати свої помилки та намагатись їх виправити самостійно.
У зошиті також запропоновано матеріали для підготовки та проведення навчального проекту, який школярі будуть виконувати у групі.  
З питань придбання зошитів звертайтесь за посиланнями, поданими на сайті видавництва. Вдалих уроків!

2 коментарі:

Unknown сказав...

Доброго дня! Велике прохання від мене і моїх колег: не могли б Ви заздалегідь викласти матеріали щодо вивчення середовища програмування? (PyCharm чи Lazarus? Одночасно обидва? Звідки радите завантажувати? Які рекомендації для учнів по встановленню на домашніх комп'ютерах?) Дуже хотілося б за канікули вирішити для себе ці питання.
Щиро дякуємо!

Роман сказав...

Завантажте файли-заготовки для 4 розділу