суботу, 22 жовтня 2016 р.

Файли-заготовки. Розділ 4

Шановні колеги! Розміщуємо файли-заготовки до розділу 4 підручника "Інформатика, 8" авторського колективу під керівництвом Морзе Н.В. Завантажити архів можна за посиланнями:
http://www.ex.ua/105441561
https://drive.google.com/open?id=0B6fTIfFMSQYZd211YXY3YktnMDA

Архів має великий обсяг, тому якщо у вас проблеми із його завантаженням, то його можна скласти із частин:
7 чудес світу +
Ансамбль Вірського
Аудіо
Відео
Історія розвитку...
Ландшафний дизайн

 Зазначаємо, що структура папки Об'єкти мультимедіа має такий вигляд:

Вдалого вивчення розділу!

19 коментарів:

Вадим сказав...

Доброго дня!!! Шановні автори! Велике прохання завантажити архів до розділу 4 на інші ресурси! Наприклад google-disk, yandex-disk. Не завантажує із ех.ua :( Спасибі за розуміння.

Ольга Барна сказав...

Дякую за повідомлення. Вадиме, пробуйте завантажити з диска Google.

Вадим сказав...

Дуже дякую за оперативність!Отримав весь архів за новим посиланням. :)
Продублюйте, будь ласка, посилання до розділу 2, оскільки виникає запит на дозвіл (Хочете отримати доступ? Попросіть про це власника або ввійдіть з облікового запису, який має дозвіл.)

Ольга Барна сказав...

Дякую. Зроблю

Вадим сказав...

ДЯКУЮ!!! :)

Nina сказав...

Дякую за матеріали!

Людмила сказав...

Будь-ласка розмістіть матеріал до 4 розділу частинами. Через поганий сигнал Інтернету виникають проблеми із завантаженням. Дякую за матеріали.

Ольга Барна сказав...

Розмістила частинами

Інна Олегівна сказав...

Дякую за матеріал! Дуже вчасно))

Unknown сказав...

Шановні автори підручника я розумію що потрібно рухатись у ногу з часом але який відсоток комп'ютерів у школах на яких встановлено windows7 чи новіший а який відсоток з windows xp

Ольга Барна сказав...

Шановний пане Роман! Автори підручника дуже скрупульозно підходять до підготовки своїх матеріалів, розуміючи, що за ними стоять діти та їх вчителі. Ми можемо опиратись на програмне забезпечення будь-якого гатунку - як найсучасніше, так і з оглядкою на реальний стан речей у загальноосвітніх закладах: у нас для цього є і бачення і потенціал. Але технології рухаються все одно швидше, аніж готуються підручники, а ще є процедура та вимоги. Тому кожен може сприймати подані матеріали по-різному. Хтось з оглядкою на минуле, а хтось із думкою про майбутнє. Та все одно ми не намагаємось навчати дітей конкретним кнопкам, чи бути прив'язаними до програмного забезпечення одного виробника. Важливо навчати дітей вчитись, зокрема сформувати інформатичні компетентності, у такому різноманітному та мінливому світі.

Unknown сказав...

Пані Ольга, я ні кого не хотів образити, я мав на увазі що кіностудія не встановлюється на windows xp та те що мені треба буде скоріш всього використати підручник 10 класу в якому розглядається Movie Maker

Ольга Барна сказав...

Ми розуміємо, що школа, у якій Ви працюєте подібна до багатьох шкіл в Україні, у яких давно не поповнювалось матеріально-технічне забезпечення. Маємо надію, що у скорім часі у Вас все зміниться на краще: за рахунок бюджетних коштів, коштів громади, грантів, благодійників чи небайдужих людей, чи із залученням власних девайсів дітей... Звісно, Ви можете використовувати матеріали інших підручників та у такому випадку пропонувати учням власні інструкції та допоміжні матеріали. А ще у Вас є прекрасна можливість запропонувати дітям на уроці "стару" версію програми та порівняти її із програмою Кіностудія чи подібною, яка може бути встановлена на домашньому комп'ютері. Дітям такі завдання дуже корисні та цікаві.

Unknown сказав...

Будь-ласка не використовуйте "й" та "Ї" в назвах файлів. При передачі через мережу з цими файлами трапляється помилка. Краще транслітом.

Unknown сказав...

Пане Олександре, в архівах назви подані так, як у підручнику. Окрім Вас про таку проблему ніхто не писав. Можливо, це через великі за обсягом файли - ми писали про можливу проблему та дали різні способи для їх завантаження. Тому вибачте, але поки ми нічого змінювати не будемо.

Unknown сказав...

Звичайно, якщо використовувати не мережні технології, питань не буде,але бігати з флешкою до кожного стаціонарника це тупість. Тому я Вам і кажу що проблема є. Якщо вона вже зареєстрована, то будь-ласка зверніть на це увагу. Ваша відповідь в стилі, ми не хочемо нічого змінювати. Інші б подякували за обкатування і виявлення помилок. Але не в нашій державі. Таке враження, що ви цю книгу для себе видавали. Якщо, ні-будь-ласка звертайте увагу на конструктивну критику. Спитайте у будь-якого ситемного адмінстратора і він Вам скаже, що то є дурнота так називати файли. Вибачте але так сталося,що мережні технології розроблялись не в Україні, а в Штатах, Франціїї Британії, тому стандарти започатковані ними, і не ми їх вигадали. Тому чи будете ви змінювати чи не будете, але стандарти не зміняться. А от буде проблема виникати чи ні-це залежить вже від вас. Дякую.

Ольга Барна сказав...

Дякую, пане Олександре за Ваше звертання. Не хочу вдаватись у довгу полеміку, але назви файлів-заготовок у нас подані, як у підручнику. Адже в противному разі такі ж самі вчителі, як Ви, вказували б нам про те, що у підручнику назви не відповідають тим, що подані в заготовках. У підручнику за правилами оформлення підручників ми не можемо давати назви латиницею. Якщо у Вас виникла трудність, то чи не можете Ви у своєму навчальному закладі вирішити її, принаймні перейменувати "проблемні" файли. Думаю, що це зайняло б рівно стільки часу, скільки Ви писали свій коментар. На до Вас, ні після Вас такої проблеми не виникало - про це ніхто більше не повідомляв. І в тексті нашої відповіді ми принесли свої вибачення за те, що поки що не будемо змінювати назви файлів і не зазіхаємо на зміну стандартів. Але описана Вами проблема - це не "обкатка та виявлення помилок", за таке ми дійсно завжди дякуємо та намагаємось реагувати негайно. Тому в нас в державі не все так погано.

Unknown сказав...

А можна так: приготували файли-заготовки до розділу 7 (інформатика, 8 клас, Морзе), та й відправили по школах, щоб учителі використовували на уроках!

Ольга Барна сказав...

Шкода, але ми не маємо контактів з усіма вчителями, які користуються підручником нашого авторського колективу, окрім сторінок блогу. Файли-заготовки до підручників будуть виставлені на блозі. Але ваша пропозиція не буде залишена без уваги - дякуємо! Ми підготуємо форму для реєстрації шкіл, які працюють з нашими матеріалами та будемо надсилати адресні матеріали для шкіл