середу, 29 березня 2017 р.

Знайомтесь: підручник 9 клас

Шановні колеги! Авторський колектив у складі Наталії Морзе, Ольги Барни, Вікторії Вембер продовжує лінійку навчально-методичних комплектів для навчання інформатики. Разом з українським освітянським видавничим центром "Оріон" , креативним художником Іриною Медведовською та вмілими редактором та макетувальником Валентиною Ліченко та Анною Кабиш вийшов у світ підручник для 9 класу.

З повним текстом підручника можна ознайомитись на репозитарії http://www.repository.imzo.gov.ua,
 на якому здійснюється відбір макетів підручників навчальними закладами. Для перегляду підручника варто зареєструватись у системі http://www.repository.imzo.gov.ua та в переліку обрати розділ Інформатика, 9 клас. Серед трьох комплектів підручників, які продані на конкурс, можна завантажити потрібний макет підручника.
Ми пропонуємо Вам презентацію авторських підходів, які реалізовані у підручнику "Інформатика, 9".


11 коментарів:

Сергій Мацаєнко сказав...

Яка ситуація з підручниками для 5-6 класів?

Ольга Барна сказав...

Доброго дня! Підручник для 5 класу, виданий у 2017 році, відповідає чинній на той час програмі, має гриф МОН, але не виданий за державні кошти. Тому розповсюджується тільки комерційним накладом.
Зараз йде обговорення програм на сайті EdEra. Поки немає роз'яснення МОНу коли ці програми увійдуть в силу, які програми будуть чинними у 2017-2018 році, як бути із 6-тим класом і тому подібне... Тому така ось ситуація з точки зору авторів. А Ви звертайтесь у МОН - уже буде принаймні два запити.

Сергій Мацаєнко сказав...

Дуже дякую за роз'яснення, пішов звертатись у МОН.

Сергій Мацаєнко сказав...
Автор видалив цей коментар.
Сергій Васильович сказав...

Доброго дня! Поясніть, будь-ласка,про які запитання в зошиті йдеться мова в практичній роботі №16??? Якщо це запитання з робочого зошита, то де їх взяти, якщо робочий зошит не використовуємо???

Ольга Барна сказав...

Доброго дня, Сергію Сергійовичу! Ми радимо використовувати зошит для практичних робіт, оскільки він містить і тестові завдання, і детальний план, і завдання виконання практичних робіт. Це набагато полегшує роботу як учнів, так і вчителя. Оскільки жодна попередня робота не була так прив'язана до зошита, то у дописі до блогу я розміщу фрагменти зошита власне для виконання практичної роботи.

Сергій Мацаєнко сказав...

Вже дуже потрібні фрагменти зошита для виконання практичної роботи 16. Також очікую на рекомендації до практичних робіт 11 та 13. Дякую.

Сергій Васильович сказав...

Прошу Вас розмістити фрагменти зошита, потрібні для виконання практичної роботи №16, як Ви й обіцяли.

Ольга Барна сказав...

Доброго дня! Розмістила. Вибачте, що довелось чекати

Ольга Барна сказав...

Розмістила. Рекомендації до практичних 11 та 13 будуть пізніше.

Сергій Мацаєнко сказав...

Дуже дякую, очікую на наступні матеріали.